Röding & jalapeño-beurre blanc
Ett enkelt recept på röding med en jalapeño-beurre blanc! Hettan från jalapeñon lyfter hela rätten och passar utmärkt till vår smak citronmeliss & gurka!
För fyra personer.
4 rödingfiléer
1 knippa rädisor
50 g forellrom
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 scharlottenlök
250g smör
2 jalapeños
0,5 kruka gräslök
600g potatis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp potatisen i saltat vatten.
- Skär tunna skivor av rädisorna på en mandolin och lägg i isbad.
- Finhacka löken och jalapeñon, koka upp i en kastrull tillsammans med vinet och vitvinsvinäger. Låt reducera till hälften och sila av löken och jalapeñon. Därefter klickar du i smöret under omrörning på låg värme.
- Häll matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt i ugnen i cirka 5-6 minuter. Fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
- Servera rödingen tillsammans med beurre blanc, tunnt skivad rädisa, forellrom och potatis på sidan.
- Servera med nedkyld cheer citronmeliss & gurka.
Enkelt och otroligt gott recept som går hand i hand men citronmeliss & gurka!