Recept Röding

Röding & jalapeño-beurre blanc

Ett enkelt recept på röding med en jalapeño-beurre blanc! Hettan från jalapeñon lyfter hela rätten och passar utmärkt till vår smak citronmeliss & gurka!


För fyra personer.


4 rödingfiléer

1 knippa rädisor

50 g forellrom

1 dl vitt vin

1 msk vitvinsvinäger

1 scharlottenlök

250g smör

2 jalapeños

0,5 kruka gräslök

600g potatis


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Koka upp potatisen i saltat vatten.
  • Skär tunna skivor av rädisorna på en mandolin och lägg i isbad.
  • Finhacka löken och jalapeñon, koka upp i en kastrull tillsammans med vinet och vitvinsvinäger. Låt reducera till hälften och sila av löken och jalapeñon. Därefter klickar du i smöret under omrörning på låg värme. 
  • Häll matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt i ugnen i cirka 5-6 minuter. Fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
  • Servera rödingen tillsammans med beurre blanc, tunnt skivad rädisa, forellrom och potatis på sidan.
  • Servera med nedkyld cheer citronmeliss & gurka.


Enkelt och otroligt gott recept som går hand i hand men citronmeliss & gurka! 

Beställ citronmeliss & gurka