Om oss

Vi är tre barndomsvänner från Uppsala som alltid samlats runt mat. Middagar hemma, spelkvällar, sena kvällar på krogen men framför allt små diskussioner som blivit stora idéer. En av dem fastnade: Varför känns alkoholfria drycker som något bortprioriterat?

 

Vi ville göra något bättre – något som faktiskt lyfter maten. Något du beställer för att du vill ha det, inte för att du måste. Så vi tog fram vår första smak. Inte i en fabrik eller ett labb, utan genom att prova oss fram, prata med kockar, laga mat och testa tills det satt.


Drycken produceras i Göteborg – av människor som verkligen kan hantverket. Men vår vardag är hemma i Uppsala. Vi jobbar från ett garage som är både lager och kontor. UNT kallade oss “garageföretaget” – och det är vi stolta över. Det är här vi blandar smaktester med leveranser, mejl med marknadsföring och framtidsplaner med verkligheten.


Vi skapar det vi själva vill dricka. Med maten i fokus, detaljerna i ordning och smaken i första rummet. Inga onödiga tillsatser, inget fluff. Bara något riktigt gott att hälla upp – till vardag, på finrestaurangen eller på nästa middagsbjudning.


Vi vill vidare. Fler smaker. Fler samarbeten. Fler restauranger – i hela Sverige. För oss är det enkelt: Om maten är viktig så ska drycken vara det med.


Det här är bara början.

- För ett bättre alkoholfritt utbud -

 

 

Skapat av:

Theodor Vornefeld - Produktionschef & Ekonomichef

Karl Diös - Marknadschef & VD

Gustav Westin - Försäljningschef

Röding & jalapeño-beurre blanc

Ett enkelt recept på röding med en jalapeño-beurre blanc! Hettan från jalapeñon lyfter hela rätten och passar utmärkt till vår smak citronmeliss & gurka!


För fyra personer.


4 rödingfiléer

1 knippa rädisor

50 g forellrom

1 dl vitt vin

1 msk vitvinsvinäger

1 scharlottenlök

250g smör

2 jalapeños

0,5 kruka gräslök

600g potatis


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Koka upp potatisen i saltat vatten.
  • Skär tunna skivor av rädisorna på en mandolin och lägg i isbad.
  • Finhacka löken och jalapeñon, koka upp i en kastrull tillsammans med vinet och vitvinsvinäger. Låt reducera till hälften och sila av löken och jalapeñon. Därefter klickar du i smöret under omrörning på låg värme. 
  • Häll matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt i ugnen i cirka 5-6 minuter. Fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
  • Servera rödingen tillsammans med beurre blanc, tunnt skivad rädisa, forellrom och potatis på sidan.
  • Servera med nedkyld cheer citronmeliss & gurka.


Enkelt och otroligt gott recept som går hand i hand men citronmeliss & gurka! 

Beställ citronmeliss & gurka